Accés al contingut
Accés al menú de continguts
Inici > Llibreria > Fitxa de la publicació
Fitxa de la publicació < Torna
Itinéraires de la 'Retirada' de 1939. Musée Mémorial de l'Exil

Itinéraires de la 'Retirada' de 1939. Musée Mémorial de l'Exil
Editor:
 Departament de Justícia 
Data d'edició:
  01/12/2020 
Pàgines:
 161 
Format:
 12 x 22,5 
Llengua:
 Francès 
Col·lecció:
 Guies 
ISBN/ISSN:
 978-84-18199-94-3 
EAN:
 9788418199943 
Codi intern:
 001032278 
Edició:
 1a ed. 
PVP:
 15,00 € 

Resum:

Aquesta guia de mà dona a conèixer els espais de memòria vinculats a la retirada de 1939 d'una forma pràctica, senzilla i entenedora. El marc geogràfic de referència és la part oriental dels Pirineus, a banda i banda de la frontera: una serralada que centenars de republicans van haver de travessar camí de l'exili. Amb informació actualitzada i un context històric ben delimitat proposa diversos itineraris que permeten descobrir paisatges de memòria i llocs simbòlics. També és una eina de suport per visitar el Museu Memorial de l'Exili, un espai museístic amb vocació transfronterera que es dedica a analitzar l'exili republicà de 1939 i, a més, proposa una reflexió crítica a l'entorn dels exilis i els desplaçaments forçosos de població en el decurs del segle XX i fins a l'actualitat.


FRA
Ce guide à la main vous permet de connaître les espaces de mémoire liés au retrait de 1939 d'une manière pratique, simple et compréhensible. Le cadre géographique de référence est la partie orientale des Pyrénées, des deux côtés de la frontière: une chaîne de montagnes que des centaines de républicains ont dû franchir le chemin de l'exil. Avec des informations actualisées et un contexte historique bien délimité, il propose plusieurs itinéraires qui vous permettent de découvrir des paysages de mémoire et des lieux symboliques. C'est aussi un outil de soutien pour visiter le Musée mémorial de l'exil, un espace muséal à vocation transfrontalière qui se consacre à l'analyse de l'exil républicain de 1939 et propose également une réflexion critique sur l'environnement des exilés et des déplacements forcés de population au cours du XXe siècle et jusqu'à nos jours.


Cercador de publicacions


Cerca avançada

Fragments   


La Constitució espanyola no estableix un reconeixement efectiu del pluralisme nacional. Tampoc no ha fet seu el pluralisme lingüístic i cultural intern ...[+]
 

Cistella

0 Productes escollits
Avís legal | Accessibilitat | Condicions d’ús | Suport | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya