N’ets client?

Introdueix les teves dades d’accés


 

Ets nou? Fes clic. aquí

¿Ets client?

Introdueix les teves dades d’accés


 

¿No ets client?

Contacta amb nosaltres..

Calendari


27/03/2023

Presentació dia 27 de març


Ens plau convidar-vos a la presentació del llibre: En el llindar. Montserrat Vidal-Barraquer i Flaquer, d’Isabel Segura Soriano, publicat per la Generalitat de Catalunya.

 

L’acte serà presidit per Meritxell Benedí Altés, presidenta de l’Institut Català de les Dones.

 

Dia i hora: Dilluns, 27 de març, a les 18 h

Lloc: Institut Català de les Dones

Plaça de Pere Coromines, 1 - 08001 Barcelona

 

 

 

En el llindar. Montserrat Vidal-Barraquer i Flaquer. 2023

Col·lecció Persones il·lustres, 20

 

Montserrat Vidal-Barraquer i Flaquer va néixer a Barcelona el 1902. Fotògrafa de vocació, dedicà la seva vida a la creació i a l’experimentació d’imatges. S’inicià en la fotografia a la dècada dels anys vint del segle passat i, durant seixanta anys, construí una crònica gràfica de les dues poblacions on residí, Cambrils i Barcelona, mig any a Cambrils, mig any a Barcelona. En els canvis de residència, el laboratori fotogràfic, el seu espai d’investigació i de creació, viatjava amb ella.

A la dècada dels anys cinquanta, formà part del Grup Femení de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya, amb el qual va preparar la primera exposició de dones fotògrafes de l’Estat. Dins del Grup, també hi havia Carme Garcia, amb qui va establir complicitats creatives.

En les dècades següents continuà la seva obra de creació i participà en diverses exposicions i concursos fotogràfics, en els quals aconseguí diversos premis, fins que la pèrdua progressiva de visió l’allunyà de la pràctica fotogràfica. Pacientment, anà ordenant i classificant el seu arxiu fins a la seva mort a Barcelona, el 1992.

 

0.0.0.0.0 6 1 cat Cercant