Accés al contingut
Accés al menú de continguts
Inici > Llibreria > Fitxa de la publicació
Fitxa de la publicació < Torna
Barraquisme la ciutat (im)possible. Els barris de Can Valero, el Carmel i la Perona a la Barcelona del segle XX (1a reimpressió 1a edició)

Barraquisme la ciutat (im)possible. Els barris de Can Valero, el Carmel i la Perona a la Barcelona del segle XX (1a reimpressió 1a edició)
Editor:
 Dept. de Cultura 
Data d'edició:
  01/06/2016 
Pàgines:
 300 
Format:
 17x24 
Llengua:
 Català 
Col·lecció:
 Temes d'Etnologia de Catalunya 
ISBN/ISSN:
 978-84-393-8677-3 
EAN:
 9788439386773 
Codi intern:
 001031771 
Edició:
 1a ed. 
PVP:
 15,00 € 

Resum:

Barcelona ha vist néixer i desaparèixer nombrosos barris de barraques al llarg del segle XX, una realitat sovint oblidada que n'ha condicionat substancialment el desenvolupament urbà. Aquesta monografia és el resultat de la recerca impulsada entre 2004 i 2008 per l'Inventari del Patrimoni Etnològic del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana amb l'objectiu de recopilar tota la informació existent, dispersa i fragmentada, sobre aquest fenomen. L'equip de recerca, format per historiadors, antropòlegs i geògrafs de la Universitat de Barcelona, en fa una anàlisi des de la perspectiva històrica, en debat les raons de l'existència, permanència i desaparició, a la vegada que en recupera testimonis directes per tal d'aprofundir en l'estudi etnogràfic del barraquisme i donar lloc a la història social en el relat oficial sobre la ciutat.


Cercador de publicacions


Cerca avançada

Fragments   


La repressió franquista contra el catalanisme va ser àmplia i profunda, i als anys quaranta fou quan aquesta repressió va arribar al seu nivell màxim. ...[+]
 

Cistella

0 Productes escollits
Avís legal | Accessibilitat | Condicions d'ús | Suport | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya